Aktuális trendek: 2017 tavaszi szezon

Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem nektek az idei tavaszi trendeket, hogy ha szeretnétek tudni, hogy milyen darabokban lehettek trendik, akkor olvassátok tovább. Illetve további bejegyzésekben összeszedek majd néhány trendhez kapható ruhadarabokat is, szóval ezt egy kis sorozat felvezető részének szánom.

Én az a fajta nő/ stylist vagyok, aki szereti tudni, hogy miket hoz a közeli jövő a trendek tekintetében, de nem minden trendet vet be saját öltözködésében. Általában szezononként maximum 2-3 fajtája az, ami megfog és használom is. Természetesen az üzletekbe bemenve is le lehet szűrni a legfőbb divatvonalakat az adott szezonra, de talán hasznos előbb kitalálni, hogy melyik az a divattrend, amit ha nem is követni, de inspirációként használni kívánunk. Így előre megnézhetjük, hogy mik vannak az otthoni gardróbban és azok kiegészítésre elég vásárolnunk.

Íme a trendek, néhány szó róluk és pár kép illusztrációnak:


1. Pink, pink, pink: Magenta, málna, eper, rózsa, fuchsia, rágógumi, fényes, matt, élénk, pasztell... Mindegy csak valamilyen rózsaszín árnyalat legyen.


2. Grafikus minták: Nagyon sokszor visszatér a divatba ez az irány. Elég tágan értelmezhető, ugyanis ide tartozhatnak a csíkos, kockás anyagú darabok is, de az utólag rátett grafikus mintás darabok úgyszintén. Most főleg az anyagukban mintás darabokra koncentrálódik az irány. Ne a visszafogott csíkokra gondoljon senki, hanem a széles, vintage, pizsamásra.


3. Hangsúlyos ujjak: Még mindig hódítanak a feltűnő ujjú darabok. Legyen szó egy kisebb-nagyobb puffról, harang ujjról vagy extrémebbről, ha különleges ujjú darabot veszel fel, trendi leszel a tavaszi szezonban ismét.


4. Aktuális és figyelemfelkeltő szövegek: Folyamatosan kaphatóak ilyen jellegű darabok, tudom, de van, hogy felerősödik az erejük divat tekintetben. Na most jön éppen ez! Maximum a szöveg változik aszerint, hogy épp mi van terítéken (politika, botrányok), de szerintem az se baj, ha régi darabokat vetünk be a cél érdekében.

5. A puszta női erő: Ha nem a csupasz lesz a trendi, de az átlátszó mindenképp. A divathetek prezentáció alapján betekintést kéne engednünk vele a nőiességünkbe a sifon, tüll anyagokon keresztül. Hát azért ez finomíthatjuk nyugodtan...



6. Szögletes/ kocka vállak: Keskeny vállúak előnyben. A széles vállú bevállalósok szintén :D Nem hiszem, hogy a kedvenceim közé kerül ez a divatirány, de titeket ne rettentsen el senki!



7. Tört fehérek: Krém, csont, elefántcsont színek: Ez nem éppen a molettek számára lett kitalálva, de azért élhetünk vele részben mi is. Nyáron kifejezetten üdítő amúgy is egy világos (pl: krém színű) ruha. Nem igaz? Most még trendi is? Szuper, nem?


8. Dolgozó csajok: Kicsit militarista vonalhoz adj hozzá egy csipetnyi munkaruházatot nőiesítve, sok nadrágot és dolgozó nőket, akik képesek megállni a saját lábukon. Kész is!


9. Retró virágos tapéta minta: Azt hiszem mindenki fejében megjelenik a kép a leírás alapján. A modern úttörőknek nem, de a retró szerelmeseinek nagyon is kedvező lehet ez a divatvonal a tavasszal.


10. Neon álom: Flouroszkálni nem hogy szabad lesz, de szinte kötelező, azért nem teljes bedobással. Ismét előkaphatjuk a neon pink vagy egyéb neon színű szekrény mélyére süllyesztett darabokat és új kontextusba helyezve feléleszthetjük őket, főleg sötét darabokkal finomítva és a sport ruházatunkban.



11. Úszó Fanok tavasza: A fürdőruhaszerű darabokon ne lepődj meg, ha szembe jönnek mostanában majd veled, de készülj fel,m hogy akár a "szerű" nélkül is hordhatja, aki szeretné és még divatos is lesz... Elő a bikinikkel, tankinikkel!
Nektek melyik trend a kedvencetek vagy amit majd bevettek a tavasszal?

Forrás: vogue.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések